Mei 2005

Zoals in het verslag te lezen is ligt het project even stil vanwege onder andere vakantie en andere belangrijke werkzaamheden.Tussendoor heb ik wel nog de dissel met oploopmechanisme uit elkaar gehaald, om het schoon te maken, te spuiten en weer in elkaar te zetten.
Zoals eerder al te lezen was zat de oploop rem vast, maar functioneerde de handrem prima. Aan de as en remtrommels hoeft dan ook niet meer te gebeuren dan schoonmaken en verven.
Het oploopmechanisme op de dissel zat daarintegen muurvast, waarschijnlijk doodat de caravan jarenlang buiten heeft gestaan en het regenwater overal diep in is doorgedrongen. Met veel WD40 (= kruipolie) en heel veel geduld kwam het zaakje dan toch eindelijk in beweging.
Eenmaal uit elkaar was het een kwestie van schoonmaken, vetvrij maken en spuiten met een goede lak. Bij het in elkaar zetten heb ik maar meteen veel vet gebruikt. Alle onderdelen waren weer bruikbaar, zelfs de rubber balg was nog erg goed. Ook de schokbreker die in de oplooprem zit was nog 100% in orde.
De koppeling zelf was ook niet uitgesleten en dus weer bruikbaar. Dit betekend voor mij dat er weinig met de caravan getourd is, en dat hij waarschijnlijk vele jaren op een vaste plaats op een camping heeft gestaan.

  

april 2005      juni 2005