Juli 2005

Deze maand is er weer veel gebeurd, ondanks dat we ook nog 2 weken op vakantie zijn geweest.

De sierlijst op de gordellijn is gemonteerd met behulp van RVS schroeven en nieuwe onderleg rubber profielen van Jorg Gösser. Ik heb de lijsten gemonteerd met zelfborende schroeven met quickscrew kop (omdat dit zo gemakkelijk werkt) en daarna de schroeven één voor één vervangen voor RVS schroeven. De sierlijsten die aan de onderkant komen zijn niet meer bruikbaar, en hiervoor heb ik nieuwe besteld bij Janssen Camping Service te Sevenum.

   

De volgende stap was het terugplaatsen van het dak. In eerste instantie wilde ik het dak eerst in de juiste kleur maken en daarna terug plaatsen, maar dit dak is zo'n enorm groot stuk polyester en onhandelbaar zwaar ( ik schat zo'n 50 kg) dat ik toch maar besloten heb het eerst terug te plaatsen op de caravan en het daarna de verven of spuiten.

Maar goed ook, want het dak past niet meer helemaal. Waarschijnlijk zijn de buizen aan de voorzijde toch een beetje verbogen, want ik heb aan de hoeken op de voorzijde ruimte over, en de spitse punt in het midden is zeker 1 cm te kort.
Er zit niks anders op dan een paar grote snedes in het dak te maken die we later weer repareren met polyester en glasvezel.
Op  de onderstaande foto's zijn de drie snedes goed te zien. De achterzijde van het dak past perfect, terwijl daar wel 2 meter buis vervangen is.

   

De gemaakte snedes zijn met behulp van een aantal lagen glasvezel en polyesterhars weer gerepareerd, en aan de buitenzijde glad afgewerkt met polyesterplamuur.

Op het keverweekend te Budel heb ik twee knipperlichten die normaal op een voorscherm van een kever zitten mee gebracht. Deze komen achter op het dak en krijgen een functie als breedte lichten. Vooraan zijn nieuwe breedte lichten gemonteerd die aan de voorzijde wit en aan de achterzijde rood licht uitstralen. Het zijn niet de fraaiste armaturen, maar het is wettelijk nou eenmaal nodig, en het zal ook wel veiliger zijn.

juni 2005      augustus 2005