Augustus 2005

Deze maand is er alweer van alles gebeurd aan de Titan.

Zo zijn nu alle sierlijsten en dakgoten gemonteerd, zodat de Titan alweer een beetje meer op een caravan gaat lijken.
De lijsten onderaan zijn helemaal nieuw, omdat de oude die er nog wel bij waren, te veel beschadigd waren. Niet goedkoop, want zulke eenvoudige lijsten kosten toch nog € 7,50 per meter.

lijst onderaan   dakgoot
Alle lijsten zijn vastgezet met RVS schroeven en er is voldoende sikaflex gebruikt om het zaakje gegarandeerd waterdicht te houden.

De dakgoten zijn weer hergebruikt en voorzien van nieuwe afdichtrubber en afdekstrip. Helaas is het afdichtrubber voor de dakgoten alleen in rood verkrijgbaar, terwijl ik alle andere rubbers en afdekstrips bewust in zwart heb aangeschaft.

De binnenzijde is helemaal voorzien van nieuwe isolatie platen, omdat de oude platen slecht paste, niet compleet waren en behoorlijk vies waren.

isolatie voor   isolatie achter

De zoektocht naar nieuwe ramen heeft tot nu toe niet veel opgeleverd. Ik denk dat ik maar universele ramen van Seitz ga gebruiken. Bij het gebruik van deze ramen kan de huidige dwarsbalk boven de ramen vervallen, en de opening vergroot worden tot de balk waar eigenlijk het profiel van een klapraam tegen bevestigd wordt. Op deze manier kan ik ramen plaatsen die 50mm hoger zijn, zodat het ruitoppervlak weer ongeveer overeen komt met de originele ramen.
Deze Seitz S4 ramen hebben namelijk geintegreerde combirollo's, waardoor het glasoppervlak een stuk lager is dan de buitenzijde van het frame.
Door deze geintegreerde combirollo's heb je wel geen lelijke bakken en rails aan de binnenzijde van de caravan zitten.

De binnenwanden zijn inmiddels helemaal bekleed met berkentriplex met een dikte van 3 mm, zodat de wandbekleding niet te zwaar wordt. De naden tussen de verschillende platen sluiten mooi op elkaar aan, zodat de platen alleen nog maar gebeitst hoeven te worden voor een mooie definitieve afwerking.
De platen zijn aan elkaar gekoppeld door ze aan de achterzijde met triplex strips aan elkaar te lijmen.

  

Ik heb bewust voor berkentriplex gekozen omdat dit materiaal heel buigzaam is. Zo was het mogelijk het triplex mooi strak in de ronde hoeken te krijgen. Voor elke ronde hoek had ik een mal gemaakt toen het frame nog helemaal kaal was. Deze mallen kwamen nu zeer goed van pas.  Om de platen tegen het frame te bevestigen heb ik parkertjes gebruikt met een verzonken kop (2,9*16). Er zijn er in totaal 500 gebruikt om de wandbeplating te bevestigen.juli 2005      september 2005