Januari 2006

Tijdens de feestdagen heeft het project weer een paar weken stilgestaan, er is dus weinig gebeurd.
Het is de bedoeling dat de caravan half april klaar is, en dat nadert nu met rasse schreden. Ik begin nu dan ook een beetje kriebels te krijgen en realiseer mij dat er toch nog heel veel moet gebeuren alvorens de caravan gebruiksklaar is.
Om het voor mijzelf een beetje overzichtelijk te maken heb ik maar eens een lijstje gemaakt met wat er nog allemaal moet gebeuren:
Het is dus nog een hele waslijst geworden, die ook zeker nog niet compleet is.
Nu maar gauw aan het werk!

Wat is er deze maand weer allemaal gebeurd:

Er is veel tijd besteed aan het keukenblok, hiervan wordt van de originele kast alleen nog maar de twee zijwanden gebruikt. Het aanrechtblad heb ik gemaakt van een 18 mm dik dissinplaat in een grijs spikkelmotief. Hierin is de kook-spoelcombinatie ingebouwd.

keukenblok  aanrecht  gasleiding
interieur keukenblok          aanrecht                 gasleiding


Het gehele interieur van het keukenblok is nieuw gemaakt, de legplanken bestaan uit 4,2mm dik meranti triplex, dat aan de voor en achterzijde versterkt is met latjes van 12*18 mm. De deurtjes en panelen aan de voorzijde zijn gemaakt van een sandwich constructie bestaande uit 3,6mm dik eiken triplex, latjes 9*18mm en berkentriplex 3,6mm. In het keukenblok komen 4 deurtjes en geen laden. Op de bovenste legplank in het keukenblok leggen we gewoon twee bestekbakken.
Omdat de koelkast niet meer in het keukenblok zit hebben we hier straks een zee aan bergruimte.
het keukenblok is deze maand helemaal af gekomen en gemonteerd.

materiaal deuren  deurtjes voorzijde  uitsparing voor scharnier
          materiaal voor deuren          deuren af           uitsparingen voor scharnieren


Ook is de gasleiding door het keukenblok gemonteerd,evenals de twee afsluiters (koken en kachel). Ook zijn de afvoer en waterleidingen  in het keukenblok gelegd.

De bovenkastjes voorin zijn ook opgeknapt en in de caravan gemonteerd. Boven het bed is aan iedere zijde een koof /legplank gekomen boven het raam. Hier worden aan de onderzijde de benodigde lichtaramturen gemonteerd. Deze legplanken waren er origineel niet, en zijn dus helemaal nieuw gemaakt.

We hebben ook nog een klein camping oventje gekocht, dat boven de koelkast ingebouwd wordt, lekker om bijvoorbeeld een paar worstebroodjes op te warmen.

koelkast en oven       bovenkastje voorin
koelkast en oven      bovenkastjes voorin

Het hefdakstof is aan het hemelstof genaaid, samen met de benodigde rubber bevestigings strip. Dit was een uitermate lastige klus, omdat de lappen stof erg groot zijn, en de rubberstrip samen met tentdoek en hemelstof erg zwaar zijn voor een normale naaimachine.
Dit geheel is aan het hefdak gemonteerd, en gelukkig past het. De hemel zit mooi strak in het hefdak.
Het hefdak is aan de buitenzijde met twee lagen zilververf geschilderd, wat een veel mooier resultaat geeft dan het spuitwerk op het vaste dak. Dit ga ik dus ook nog overschilderen. Als de verf goed uitgehard is komen er nog een paar lagen blanke jachtlak op om zo een glanzender effect te krijgen zodat het schilderwerk nog meer op het aluminium lijkt.

Gelukkig heb ik een aantal maanden geleden een kachel in de werkplaats geinstalleerd, het is een kachel op gas die uit een andere oude caravan komt. Hiermee kan ik de werkplaats op een aangename temperatuur krijgen. Als de kachel maximaal brandt verbruikt hij 300 gr gas per uur. Als het zo blijft doorwinteren als de laatste twee weken van januari, dan heb ik elke 2 weken een nieuwe vulling nodig. Een vulling voor de 11kg fles kost € 12,50.

kachel
kachel in werkplaats


Op nog een paar kleine dingen na is het werk in de caravan klaar !! Er moeten nog een paar lichtarmaturen , kastknoppen en afwerklijstjes gemonteerd worden.
 
Zodra het weer het toelaat gaat de caravan naar buiten en wordt het hefdak gemonteerd, waarna ook de overige onderdelen zoals de as en dissel gemonteerd kunnen worden. Als het een beetje meezit is de caravan aan het einde van de volgende maand af.


december 2005      februari 2006