Februari 2005

De volgende werkzaamheden zijn het kaal maken van de bodemsectie. Dit is echt een vervelend klusje, dat alleen buiten gedaan kan worden. Ik ben nu dus echt afhankelijk van het weer. Tot nu toe heb ik er een halve zaterdag aan kunnen werken en de maand is alweer bijna om.

Inmiddels heb ik een leverancier gevonden die mij aluminium plaat op rol van 1 meter breed in stucco dessin kan leveren, Het is de firma www.metaalwinkel.nl en is gevestigd in Rotterdam. (later blijkt dat ze het bewuste materiaal niet hebben, de verkoper had zich vergist. Het stucco aluminium wat op vooraad lag was slechts 0,2 mm dik, BALEN BALEN)

Voor de zekerheid heb ik nog maar eens nagemeten hoeveel meter plaat ik nodig heb. De caravan half rond op middenhoogte is 7,3 meter. Met een bestelling van 30 meter moet ik dus uit kunnen komen. Het bovengenoemde plaatwerk kost 8,50  euro excl. BTW, ook al weer een meevaller.

De bodemsectie moest ook nog voorzien worden van nieuwe uitdraaipoten. De originele poten hadden een lengte van 42 cm en stonden uitgedraaid erg verticaal, wat niet ten goede komt aan de stabiliteit. De gebruikte uitdraaipoten zijn identiek aan de poten van de Triton en Troll uit die periode, maar deze types zijn wel een aantal cm lager omdat er kleinere wielen en banden gebruikt werden. Vandaar dat deze poten eigenlijk te kort zijn op de TITAN.

Bij de zoektocht naar vervangende poten het ik er gevonden die kwa constructie gelijk zijn maar een pootlengte van ruim 50 cm hebben. Ook de spindel is veel dikker dan de originele poten, wat de sterkte ten goede komt. Deze uitdraaipoten dienen bevestigd te worden met twee schroeven, en het uiteinde van de spindel dient in een oog te schuiven.

uitdraaipoot

Uiteraard zijn deze voorzieningen in de bodem sectie niet aanwezig, omdat de originele poten één geheel vormen met het frame. Ook kunnen de nieuwe uitdraaipoten niet meer dwars geplaatst worden, omdat ze een stuk langer zijn en dus niet meer tussen de V-dissel en de buitenzijde passen.
De uitdraaipoten worden daarom in langsrichting geplaatst en dan in een kleine hoek naar binnen wijzend. De bevestigingsplaten en ogen zijn hiervoor inmiddels gemaakt en onder het frame gelast.

uitdraai bevestiging

januari 2005      maart 2005